Videók

Ahol mosolyogva gyógyul a gyermek

A Zugrádió családi magazinjában dr. Timmermann Gábor orvos igazgató mutatja be a Medikids Gyermekgyógyászati Központot.

CSALÁDBAN MARAD – a Családcentrum Alapítvány 2017. december 7-i adása © www.zugradio.hu

Utazások, betegségek, oltások

Távoli egzotikus tájak, káprázatos helyek, különös élmények, köztük bizony különös betegségek is. Hogyan készüljünk nagy utazások előtt? Hogyan tegyük magunkat védetté olyan fertőzések illetve betegségek ellen, amelyekkel itthon nem találkozunk, tehát védettségünk sincs. Miben segíthet a védőoltási tanácsadó, a speciális, egyénre szabott oltási terv? Dr. Kulcsár Andrea infektológus főorvos, gyermekgyógyász, a Medikids nemzetközi védőoltási szakértője válaszol.

Vigyázat, kullancs!

Sok mindent hallunk, látunk, tudunk vagy tudni vélünk a kullancsokról, kullancscsípés okozta fertőzésekről, gyanú esetén a teendőkről, védettségről, oltásról. A széles körben terjedő tévhitek, féligazságok és tények között az orvos szakértő kendőzetlenül tesz rendet. Hogyan ismerjük fel a kullancs csípését, és mik a teendők kullacscsípés esetén? Mikor forduljunk orvoshoz? Honnan tudjuk, hogy Lyme-kór fertőzöttség állhat-e fenn? És hogyan előzzük meg a bajt? Dr. Kulcsár Andrea, a fertőző betegségek szakorvosa, a Medikids védőoltási tanácsadója elmagyarázza.

Érett az iskolára?

Az iskolába lépés nagy változás a gyermekek életében. De mikor kell ezt meglépni? Mikor van készen? És honnan tudjuk, hogy készen van-e? Ahhoz, hogy a gyermek számára büszkeség legyen iskolásnak lenni, érdemes megalapozott döntést hozni. ebben segít a gyermekpszichológus. Az iskolaérettségi vizsgálat átfogó képesség-diagnosztikára épül. Csorba Emőke gyermek és ifjúsági klinikai szakpszichológus többek között a vizsgálat menetéről is beszél.

Szűrő BERA újszülött és csecsemő hallásvizsgálat

A legkorszerűbb és legteljesebb újszülött- és csecsemőkori hallásvizsgálat a Medikids Gyermekgyógyászati Központban. Részletek és bejelentkezés: http://medikids.hu/bera-ujszulott-es-csecsemo-hallasvizsgalat/

Gyulladásos felső légúti betegségek?

Dr. Malik Anikó csecsemő- és gyermekgyógyászt, a Medikids szakorvosát a FIX TV adásában a felső légúti betegségekről, ezek megelőzésének, leküzdésének legjobb lehetőségeiről kérdezte a Fix Magazin riportere.

Babaúszás és fülproblémák

Dr. Bacsa Judit, a Medikids fül-orr-gégésze a Stilianos Babauszoda vendégeként többek között a csecsemőkori fülbetegségekről, a középfülgyulladás és hallójárati gyulladás okairól, a fülzsír fontosságáról is beszélt.

Mire figyeljünk, ha úszik a baba? Bent maradhat-e a víz a hallójáratban? Olajozás úszás előtt: segíthet-e? Úszhat-e a gyermek beültetett tubussal?

Boldog anyák napját

kíván a Medikids!